7 Dmoz Nedir-Ne işe Yarar? Nasıl Kayıt Olunur?

7 Temmuz 2012 Cumartesi günü yazıldı.
Dmoz Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?



Dmoz nedir?: Dmoz, bir açık dizin projesidir. Ve The open Directory project ve Directory Mozilla olarakta bilininen bir açık dizindir.
Açık dizin olmasının nedeni ücret karşılığı ile kayıt olunan bir dizin olmamasıdır.İsteyen herkes bu dizine kayıt başvurusunda bulunabilir.Editörlerin ve webmasterlerin sitelerinin içeriğine göre inceleyip dizine yayına aldığı bir dizindir.

Dmoz'a Nasıl Kayıt Olunur?


Öncelikle http://www.dmoz.org/World/T%C3%BCrk%C3%A7e/  sitesine giriyoruz.Oradaki kategorilerden sitenize en uygun olanını seçiyorsunuz.Gittiği yere kadar uygun olanları seçiyorsunuz.Ve en son   geldiğiniz yerde sağ üst köşeden adres öner'e tıklıyorsunuz. Açılan sayfada bilgileri eksiksiz bir şekilde dolduruyorsunuz.Fakat dmoz şartlarını okuduktan sonra sitenizi gönderirseniz daha yararlı olacaktır.Gerisi beklemeye kalıyor.

Dmoz Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?


Dmoz Ne işe Yarar?






Dmoz Dünya üzerindeki en büyük sıralama ve bir listeleme dizin projesidir.Dünyadaki en büyük arama motorları (GoogleMsnYahoo,) bunlar gibi daha birçok arama motoru Dmoz kayıtlıdır.Yani anlayacağınız dmoz gerçekten çok büyük bir dizin ve kayıt olunmasıda o kadar zor bir sitedir.
Şimdi Geldik en can alıcı noktaya DMOZ8 pagerank değerine ve alt sayfalara doğru azalan 7-6... pr değerine sahiptir.Buma demek oluyorki sitenizi bu dizine eklediğiniz zaman pagerank değerini dizinle birlikte paylaşmış oluyorsunuz ve sizin pr değerinizin yükselmesinde çok büyük yarar sağlıyor.





Dmoz Kayıt Şartları

Bu dizine kabul edilebilmek için sitenizin kaliteli bir site olması lazım.Ve en önemliside sitenizi en iyi ve en doğru yerleştirmeniz gerekir. Aksi taktirde siteniz dmoz'a kesinlikle eklenmez.Yani sitenizi eklerken iyice araştırmalı ve en ince ayrıntısına kadar bulup sitenizi oraya eklemelisiniz.








7 yorum

Adsız dedi ki... @ 8 Temmuz 2012 14:32

Dmoz gerçekten yararlı buluyorum ama kayıt olması zor bende başvuru yaptım bakalım şonuç ne olcak teşekkürler.

Unknown dedi ki... @ 8 Temmuz 2012 15:21

Kaydın Onaylanması çok zaman alıyor.Ama Kaydın kabul edilmesi siteyi çok iyi yerlere getirebilir.

Unknown dedi ki... @ 8 Temmuz 2012 21:59

Bende gönderdim bakalım kabul olacakmı dmozu daha önce hiç duymamıştım bu paylaşım iyi oldu teşekkürler :D

Unknown dedi ki... @ 9 Temmuz 2012 09:51

Ben teşekkür ederim.Umarım siteni kabul ederler.

Adsız dedi ki... @ 9 Temmuz 2012 12:29

saolun çok yararlı olmuş. az önce sitemi dmoz'a ekledim inşallah kabul ederler.

aykut dedi ki... @ 15 Ağustos 2012 13:03

sitem 2 aylık dmoz kaydına alındı.

Unknown dedi ki... @ 15 Ağustos 2012 13:06

@aykut

siteniz dmoz'a alındıysa gerçekten başarılı bir siteniz var demektir. bence o site çok iyi yerlere gelebilir.Pagerankınız dmoz sayesinde yükselecektir.

Yorum Gönder