2 Organik Ve Doğrudan hit Nedir?

29 Haziran 2012 Cuma günü yazıldı.
Organik Ve Doğrudan Hit Nedir? Ne işe Yarar?




Organik Hit Nedir - Ne işe Yarar?

Arkadaşlar bildiğiniz gibi siteye hit kazandırmak için programlar ve siteler kurulmaya başlandı.
Bende bu makalemde bu konuya el atmak istiyorum;

Organik Hit: Organik hit kelimesini biraz açacak olursak organik hit; Yapay olmayan Doğal yollarla kazanılan hit anlamına gelir.Yani organik (doğal) hit sitenize direk arama motorundan gelen hittir.Örnek Google'den gelen hit'e organik hit deriz.

Organik hitler doğrudan hit'ten daha yararlıdır.Çünkü Arama motorlarından geldiği için direk anahtar kelimelerle sitenize ulaşır. Buda bir arama motoru için demektirki bu site bu anahtar kelimede çok gelişmiştir.Ben bu anahtar kelimede bu siteyi yükselteyim.
Örnek: Bir film siteniz var anahtar kelimelerinizden biride; Film izle Arama motoruna internet kullanıcıları tarafından film izle yazılıyor ve sizin sitenize giriliyor ise o arama moturu film izle kelimesinde sizin sitenizi daha yükseklere belkide ilk sayfalara çıkaracaktır.

Doğrudan Hit Nedir? Ne işe Yarar?


Doğrudan hit: Burayı Kısaca açıklayıp geçicem; Doğrudan hit bir siteden veya programdan sitenize doğrudan gelen hittir.
Örneğin: Bir forum'a  dizine veya hit programına sitenizin adını yazarsınız. Ve o forumun dizinin sitenin veya programın kullanıcıları sitenize o link tıklayarak doğrudan sitenize geçiş yaparlar buda Doğrudan hit anlamına gelir.
Yani Doğrudan hit sitenizin anahtar kelimede yükselmesine yardımcı olmaz bazı seçenekler haricinde( bu seçeneklerde bir siteye anahtar kelimelerinizle sitenizi eklerseniz olur.)Ama tabiki googlenin gözünde çok yararlıdır. Eğer pagerank değeri yüksek olan bir siteye link verirseniz.Sizinde pagerankınız yükselir ve googlede yükselirsiniz.

 Pagerank Değeri Nasıl yükseltilir Buradan bakabilirsiniz: Pagerank Değeri

2 yorum

Adsız dedi ki... @ 29 Haziran 2012 19:06

Organik hit hakkında çok doğru bilgiler yazmışsınız. Teşekkür ediyorum size.

Unknown dedi ki... @ 30 Haziran 2012 11:09

Rica ederim İşinize yaradıysa ne mutlu bana

Yorum Gönder